Ineens doen we meer dan online werkplekken

Bij Deskk verkopen wij meer dan alleen werkplekken. Hier waren wij zelf nog niet echt achter. Dit hebben wij snel bijgeleerd. In het begin van 2018 hadden wij bij Deskk één product. Een perfect startpunt, waar keihard aan gewerkt is. Maar er is meer, zo als iedereen weet – IT staat nooit stil. Het belangrijkste van Deskk is; IT wat bij je bedrijf past. Heb je geen Oracle databases? Nou, misschien is het een goed idee om daar voorlopig niet aan te beginnen. 

Wat ik eigenlijk wil zeggen is; kies een IT omgeving die bij jouw bedrijf past.

We hebben in het begin van 2018 een bedrijf vrijgemaakt van haar moederbedrijf - tenminste de IT systemen. Het kreeg de keuze om op eigen benen te gaan staan, of flink mee te moeten betalen aan een werkplekmigratie waar ze niet op zaten te wachten.

Deskk heeft de kabels doorgeknipt met het moederbedrijf, en heeft gezorgd dat het bedrijf ‘Cloud only’ is gaan draaien. Wij hebben gekeken naar alle functionele vragen die het bedrijf heeft. Het bedrijf werkt met een aantal laptops, en gebruikt hun IT heel erg licht. Moeten wij dan aan de server, vroegen ze ons?

Het antwoord is: “Nee”. Het bedrijf is volledig ondergebracht in één van de grotere Cloud diensten, en met hun team waarmee ze werken - werkt dat perfect. Deskk heeft geholpen om alle informatie veilig en snel te uploaden naar de Cloud. En heeft de nieuwe emailadressen, en samenwerkingsapplicatie ingericht en uitgerold.

Volledig in de Cloud gaan werken zorgde dat ook de medewerkers van het bedrijf grote stappen moesten zetten. Sommige wensen of gebruiken werkten niet meer zoals je gewend bent. Je gaat in performance eerst echt even achteruit, om daarna te leren en gebruik maken van de nieuwe functies en features die zo’n Cloud omgeving allemaal biedt. Een mens gerichte aanpak was belangrijk. Stap voor stap, met de nodige aantekeningen, leerden de gebruikers de nieuwe functies en gebruiken.

Het was superleuk om een bedrijf te zien omvormen van Office 2003 naar Google Docs.

Dit was wat bij hun past, en Deskk staat klaar om te ondersteunen bij de groei die het bedrijf gaat doormaken.