Een Windows-werkplek in je browser? Het kan

Als je zolang in de techniek leeft, dan zit de techniek ook in je. Dit betekent dat je soms dingen moet bouwen, terwijl niemand daarop zit te wachten. Moet je het dan laten? Nee! Doen. Je leert er enorm veel van. Het verbreden van je kennis is belangrijk. We gebruiken gemiddeld maar 10%* van onze hersenen; laten wij gerust nog een stukje pakken om op te vullen met een nieuw experiment.

Wij hebben bij Deskk onlangs een pilot gedaan om onze werkplek beschikbaar te maken in een webbrowser.

Je gaat naar https://werkplek.deskk.nl en logt in; en start jouw applicaties. De url werkt nu niet, en verwees naar een testomgeving. We hebben deze omgeving aan de praat gekregen en getest op verschillende apparaten. Een PC (bijvoorbeeld in een ander bedrijfsnetwerk) met een browser geeft toegang tot je Deskk-omgeving. Sluit de website, en je bent er weer uit.

Het idee dat je Deskk kunt gebruiken op elke browser die je tegenkomt is best grappig. Tegelijkertijd is het open zetten van zo’n website behoorlijk gevaarlijk. Het is technisch leuk dat zo iets kan, maar in praktijk is het niet de eerste optie die wij de klant bieden. We gaan deze functie ook niet standaard aanbieden aan al onze klanten.

Daarbij komt nog bij dat de snelheid heel erg afhankelijk is van de PC en browser. Als je gaat internetten in Deskk in je browser waarmee je op internet zit; dan raak je het doel een beetje kwijt. Ik merkte dat de wisselende snelheid zo werken onbruikbaar maakt om als reguliere werkplek te gebruiken. Bij Deskk wil je snelheid ervaren, en daar is de huidige WebRDP implementatie nog niet voor geschikt.

Natuurlijk laat ik je graag een screenshot zien van de testomgeving; gewoon omdat het kan.

 

 

Voor een snelle Deskk omgeving leveren wij speciale software om oude PC’s om te bouwen naar supersnelle thinclients. Tevens leveren wij onderhoudsvriendelijke thinclients. Deze presteren super goed.

 

*(ik weet dat dit overal op internet als mythe gezien wordt, ik zie het als interessant uitgangspunt)